Afscheid slachtoffer
van 'stoeptegelmoord'
Uden - Honderden collega's, kennissen, vrienden en fans van de rockgroep Golden Earring waren zaterdag aanwezig bij de crematie van Louise Donk, het Udense slachtoffer van de 'stoeptegelmoord' op de A4. Ook gitarist George Kooymans van de Haagse band, waarvan Louise Donk hartstochtelijk fan was, bracht een laatste groet.

Voor de familie, de vele vrienden en collega's die zijn samengestroomd bij het crematorium in Uden is het een onwezenlijk moment, een abrupt afscheid van 'een stralende, lieve meid'. Verbijstering en ongeloof voeren de boventoon in de gesprekken. Slechts dertig jaar werd ze: Louise Angelique Donk uit Uden, dodelijk verongelukt op de snelweg A4 bij Rijswijk. Een onbekende smeet vanaf een viaduct een stuk stoeptegel door de voorruit van haar auto.

Het afscheid is vooral het verhaal van het leven van Louise, een jonge vrouw met een opgeruimd karakter, zorgzaam voor anderen. Muziek speelde een grote rol in het leven van Louise, vertelt Casper Roos, net als Louise Donk fan van de Haagse rockgroep Golden Earring. Haar bewondering voor Golden Earring ging zelfs zover dat zij met de auto achter de band aan reed naar concerten in Duitsland. „Met een grote groep fans zat ze altijd op de eerste rij." Als ode wordt een remake ten gehore gebracht van een nummer uit 1968, dat op verzoek van vele fans door de Golden Earring aan Louise Donk is opgedragen: 'I've just lost somebody'.
Rotterdams Dagblad
17 december 2005