Sieb Warner
Click here for English version => Translation
George, Barry, Sieb, RinusEmpee: Wat zou je geworden zijn als je geen muzikant was?
Sieb: ik heb een opleiding voor analist gevolgd. Maar dat is mijn afdeling helaas niet. Ik zou wel journalist willen zijn als ik dit niet deed.
Empee: welk image zou je willen hebben?
Sieb: ik geef niets om images. De enige mag die ik zou willen hebben is die van goeie drummer.
Empee: wat vind je van de meisjes bij een zaaloptreden?
Sieb: het is geweldig als ze enthousiast zijn. Kijk, dat hysterische gedoe van een paar jaar geleden is wel voorbij.
Empee: wat vind je van de Nederlandse platenmaatschappijen?
Sieb: ik vind ze te passief. Een maatschappij moet meedenken met zijn artiesten. Ik geloof dat de producers in Nederland te weinig creatief meedenken. Freddy Haayen en Hans van Hemert vormen hier gelukkig uitzonderingen op. Met hen kun je fijn werken.
Empee: hoe denk je over trouwen?
Sieb: ik wacht er liever mee. De tijd dat je als artiest niet getrouwd kon zijn vanwege fans is gelukkig voorbij maar ik kijk eerst nog even rond.
Portret van de Earrings
Barry HayHet is interessant om te horen hoe de grote animator van het Hollandse hitte leven denkt over de Earrings. Hier is de mening van Joost:
George Kooymans: creatieve deel motor achter de groep.
Jaap Eggermont: Prima drummertje; prima producertje.
Rinus Gerritsen: introvert basgenie, dat sinds hij in Amerika geweest is extravert wordt.
Barry Hay: showman nummer één, de enige fluitist die agressieve muziek uit zijn fluit weet te toveren.
Op het moment dat wij dit schrijven is nog niet bekend of de nieuwe elpee in Amerika of in Holland opgenomen gaat worden. Zeker is dat er niet alleen Earrings materiaal op komt te staan en dat deze elpee de aanloop wordt tot de tweede Amerikaanse tournee van de groep.
Red Bullet
George KooymansNa een in de pers erg overdreven meningsverschil tussen Joost de Draaier en Veronica verdween de eerste bij onze piratenzender en tegenwoordig kun je hem weer horen op Hilversum III waar de VPRO Joost gastvrijheid verleent. Het hoeft geen betoog dat dit de populariteit van Joost weer een flinke duw geeft. Joost zit op het ogenblik bij Red Bullet, een productiemaatschappij die opnamen verkoopt aan verschillende platenmaatschappijen. Joost werkt hier samen met mensen als Freddy Haaven en Peter Koelewijn. Op deze plaats krijgt hij opnieuw de kans om de lage landen pop een duw in de goede richting te geven en met name de Earrings profiteren momenteel van de activiteiten van Red Bullet. Hun tournee door Amerika is daar een voorbeeld van.
Amerikaanse belangstelling
Rinus GerritsenJoost zegt: "het gaat goed met de Nederlandse groepen. Waar we alleen met zijn allen op zitten te wachten is een wereldhit. Platen maken voor een afzetgebied van de grootte van Nederland is niet jeware. Het wordt pas interessant als Europa en Amerika een plaat pakken. En het kan. Niet alleen dat onze groepen uitstekende schijven maken, maar een land als Amerika is helemaal niet tegen buitenlands werk. Men produceert daar platen om eraan te verdienen en als men mogelijkheden ziet, dan doet het er niet toe of men een buitenlandse of een binnenlandse groep onder contract heeft. Blijken de Earrings 'money-makers' in de States dan zijn er bosjes mensen, dit ze daar willen helpen. Zo zijn onze manieren.
Muziek Parade 1968